Infants a càrrec d'altres infants





foto @penedesenxarxa 

El Covid-19 ha fet debutar moltes situacions, que ja existien, però que no s'han vist o no s'han volgut veure  perquè en moltes ocasions mirem amb ulls de societat del segle XXI. Una societat on prioritza la imatge i es criminalitza, o no empatitza amb situacions desagradables.

Tal com dèiem a l'entrevista de ràdio vilafranca de mica en mica els pares o mares necessiten tornar a la feina, molts no teletreballan i han de sortir de casa per guanyar-se les garrofes. Aquesta circumstància està provocant en moltes ocasions que moltes famílies hagi de deixar a criatures de 10 anys a càrrec d'altres infants, els seus germans o germanes de 3 o 4 anys. Aquesta opció mai ha de ser una opció, per tant, cal fer pedagogia en aquest sentit perquè els pares i les mares prenguin consciència que la seva responsabilitat no la poden delegar als seus fills grans.  

Però aquests pares i mares no veuen alternatives perquè  els pensaments negatius o limitants com ara: no puc deixar els nens sols, què faig? aquí estic sola,  aquí no tinc a ningú,  no tinc alternativa, necessito els diners,...els porta al bloqueig emocional, o bé perque en el seu pais d'origen tenen una manera d'educar molt diferent a la d'aquí, o per que a ells, els seus pares i mares també els deixaven sols a casa de ben petits. 

Aquests dies hem pogut comprovar que som més forts que creixem i evolucionem com a societat quan som solidaris, quan empatitzem amb el dolor de l'altre. Desde les Ampas, Escoles o institucions cal crear una xarxa, o una borsa "kangur" perque cap infant es quedi sol a casa.

Idees per sortir del bloqueig emocional:

  1. Para per trobar un moment de silenci i poder reflexionar en calma i serenitat.
  2. No parlis amb els teus pensaments, no els hi donis corda.
  3. Pensa en moments dificils de la teva vida i recorda com et vas en sortir. 
  4. Fes servir el teu cercle de contactes, segurament algun pare o mare que estigui en un ERTE et pot ajudar de manera altruista.
  5. Exercici de la Balança: agafa un full, i fes una T gran. A la banda esquerra escriu els punts negatius de la situació i a la part dreta tot els punts positius. i fes-te la pregunta Què pesa més?
  6. Fes la teva llista de prioritats.
  7. Crea un mapa mental de la dissonància.

"No facis mai res que desprès d'haver-la fet t'hagis de penedir"

Escolta entrevista ràdio vilafranca clicant aquí

contingut creat per @coachevargcia

Comentaris