VI ESCOLA DE PARES I MARES



EDUCAR-SE PER EDUCAR  curs 2013-2014

un any més us convidem a participar en l'aventura d'aprendre amb, i dels fills. Els resultats en educació no s'improvisen. Els hàbits són conseqüència de la pràctica constant.
La millor manera d´ensenyar els fills a aprendre i assimilar el coneixement, les habilitats i el comportament que els permetran tenir èxit, és educar i transformar les persones que tenen la influència més gran sobre les seves vides: els pares. El primer pas d´aquesta transformació és passar de l´obsessió amb el comportament dels fills, a la consciència i responsabilitat del propi comportament. Funcionar com persones més efectives, conscients, i afectuoses. Educar no és una cosa que hàgim de fer als nostres fills, sinó que l´hem de fer amb nosaltres mateixos.

Per ser un pare efectiu, primer s´ha de ser una persona efectiva. NO PODEM TENIR FAMÍLIES FELICES SI NOSALTRES NO SOM FELIÇOS. SI VOLEM UNA EDUCACIÓ MILLOR ENS HEM DE FER MILLORS. Quan nosaltres millorem tot el món millora amb nosaltres.

Objectius
Oferir una guia pràctica i eficaç per convertir la condició de pares en una experiència satisfactòria. Educar els fills amb l’equilibri necessari entre llibertat i direcció perquè descobreixin, desenvolupin, i expressin la seva veritable personalitat. Pautes d’actuació per provocar una evolució de consciència en la millora personal dels pares, i afavorir el diàleg entre ells i els fills.

Formadora Anna Mascaró i Colls 

Filòsofa, pedagoga, experta en psicologia de l’evolució humana, assessora d’educació. Especialista en desenvolupament emocional i relacions humanes. www.annamascaro.com

Calendari
19  octubre, 23  Novembre, 21  Desembre, 25  Gener, 22  Febrer, 22 de  Marc, 26  Abril, 17 de Maig.
Horari
Les sessions es realitzaran el dissabte al mati de 9h30 a 13h30.
Cangur

En cas de suficient demanda l’organització posarà a disposició de les famílies un servei de cangur. El preu serà de 5 euros per nen i sessió. La família que en faci us haurà de fer el pagament el mateix dia del servei.

Contingut

·       Exploració i modificació dels pensaments i patrons repetitius de comportament. Canviar les creences limitadores per possibilitadores
·         Les actituds. Els valors
·         Desenvolupar la creativitat en els nens
·         L´ecologia emocional com l´art de viure. Els residus tòxics i les vitamines emocionals. Viure les emocions
·         El poder de la paraula. Els nens es converteixen en allò que escolten. El missatge verbal i no verbal.
·         Com parlar perquè els fills escoltin, i com escoltar perquè els fills parlin
·         Identificar els comportaments agressius, passius, i assertius
·         Habilitats necessàries per a una comunicació sana, empàtica, i autèntica. Exploració dels nostres espais i territoris: límits, fronteres, invasions, espais de comoditat
·         La consciència del sistema familiar: el lloc dels pares i el lloc dels fills
·         Els ordres de l´amor en la família i en les relacions humanes
·         El retrobament amb els nostres pares
·         Viure amb coherència: eix ment – emoció – acció
·         El desenvolupament de l´autoestima i l´autorespecte. El poder personal
·         La resolució pacífica dels conflictes. Aplicació de la disciplina. Establir límits
·         La sobreprotecció
·         El model CAPA: persona Creativa – Amorosa – Pacífica – Autònoma
·         Els nens del tercer mil·lenni
·         Desemmascarant-nos: els personatges que interpretem a la vida diària
·         Les dificultats com oportunitats de creixement
·         Les arrels donen ales, eficàcia, i alegria
·         Crear una atmosfera familiar d´amor i de respecte

·         Els fills, quins bons mestres


Novetats d’aquest ANY!!!
Per tal de seguir aprofundint en el món del desenvolupament personal, el programa d’aquest any ofereix, com a complement i opcional, sessions individuals i tallers de moviment de diferents metodologies amb un objectiu comú: l’autoconeixement.

 Calendari i tallers de moviment vivencials

Són tallers trimestrals i d’una durada de 3 hores, de 17h30 a 20h30.
 “Segueixo les teves passes”  1a part. 16-11-2013   a càrrec d’Eva Garcia.
L’acció quotidiana que l’esser humà  fa més vegades durant el dia és la de parlar. Us convidem a participar en aquest taller per descobrir un altre manera de comunicar-se.

 “Personatges de la nostra vida “ 15-02-2014  a càrrec de Georgina Mena.
Transitem per diversos personatges en la nostra vida, us convidem a trobar la millor versió. A sortir de vosaltres i a buscar-vos entre els altres .

“Aquí i ara “ 12-04-2014  a càrrec d’ Anna Esteve.
"La vida es viu en present, cada instant que passa ja no tornarà.....Com visc jo la temporalitat a la meva vida? Com puc aconseguir estar més en el present i gaudir-lo? Estar en l' aqui i ara, amb el que em porti cada dia, sense preocupar-me més del compte pel futur o culpar-me per alguna cosa que ja ha passat, m' ajudarà, segur, a guadir més dels meus fills"



 Sessions One to One

Són sessions individuals i confidencials, que facilitaran la consecució dels objectius o reptes, ajudant al participant a posar-se en acció.  Tenen una durada de 1h30. S’acordarà el lloc, el dia i l’hora amb cada participant.

I si hi ha prou quòrum, sortida de casa de colònies dies 5 i 6 de Juliol

Cap de setmana en plena natura, amb un ambient tranquil i relaxat, que obre la possibilitat de converses diferents. Es faran diversos tallers

Formadores que t’acompanyaran en aquest procés:

Eva Garcia Navarro

Coach Executive. Formacions en coaching per aconseguir canvis de paradigma en el mon educatiu i familiar. Entrenament en habilitats personals i habilitats per a la vida. www.coachevagarcia.com

Georgina Mena Moyano

Coach (ACC) acreditació d’ ICF (Internacional Coach Federation).Psicòloga per la Universitat del Salvador (Buenos Aires, Argentina).Coach Avançat en Cos i Moviment per Newfield Network 

Anna Esteve i Ràfols

Llicenciada en psicología (UB), postgraduada en psicología clínica infanto juvenil, terapeuta Gestalt -per a adults i i nens-, practitioner en PNL, experta en teatreteràpia  i postgraduada en direcció i gestió de RRHH.  http://annaesteve.wordpres.com

Preus:


Opció 1: Curs “Educar-se per Educar” tindrà un preu de 120- 125 euros depenen del nombre d'inscrits.
Opció 2: Curs “Educar-se per Educar més 2 sessions One to One  tindrà un preu de 180 -185 euros, depenen del preu del curs de la opció 1.
Opció 3:  Sessions individuals.  El preu és de 60 euros. S’aplicarà un descompte d’un 30% als participants o ex-participants d’edicions anteriors.
Opció 4: Tallers trimestrals de 3 hores. El preu de cada taller serà de 20 euros i s’aplicarà un descompte de 5 euros pels participants o ex-participants d’ edicions anteriors.
Opció 5: la sortida de cap de setmana es concretarà lloc i preu segons el numero de participants.

* Els assistents que facin el "Curs Educar-se per Educar" i vinguin en parella, hi haurà un descompte del 20% en el preu del segon membre.

Inscripcions


Si voleu participar en aquesta proposta, caldrà que envieu un mail , a l’adreça: escolapim@gmail.com abans del 12 d’ Octubre.
Indiqueu en el mail : el curs o taller que voleu fer, nom i cognom de cada un dels assistents, telèfon de contacte,  adreça electrònica. El nom i la edat dels vostres fills, si necessitareu cangur i l’escola a la que van .Les places són limitades. En cas d’excés es computarà per rigorós ordre d’inscripció.

Lloc a on es realitzaran tallers i cursos
L’ Escorxador de Vilafranca del Penedès situat al  C/ Escorxador, 19

Organitza 

Comissió de l’ Escola Pares i Mares del Penedès  amb el suport de  l’ Associació Un punt de Llum.



























  

Comentaris