ESCOLA DE PARES I MARES DEL PENEDÈS


ORIGEN DEL PROJECTE

El projecte de l’Escola de Pares i Mares del Penedès neix a l' escola Estalella i Graells de Vilafranca del Penedès, a  l’octubre del 2008,  arrel d’una conferència que es va realitzar a la mateixa escola el mes de Maig d'aquell mateix any i impartida per la  Filosofa i Pedagoga Anna Mascaró i Colls. La xerrada es titulava “Pares conscients, nens feliços” , i va ser organitzada per  una comissió de l’AMPA anomenada “Espais de Conversa”.
Un grup de pares i mares assistents van sentir la necessitat de fer un treball més profund en aquesta direcció,  i van proposar a la ponent de crear una Escola de Pares i Mares a l’escola. Fet que implicava  una trobada mensual amb ella. 

TROBADES

L’Escola de Pares i Mares es troba un dissabte al mes, de 9.30 a 13.30, durant el curs escolar. Fins a aquest curs les trobades s’han realitzat a la mateixa escola i actualment les trobades tenen lloc a l’Escorxador, un hotel d’entitats de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

PARTICIPANTS

En un principi l’Escola de Pares i Mares de l’Estalella estava formada només per pares i mares de l'Escola Estalella,  actualment hi ha trenta-cinc assistents procedents d’escoles de tota la comarca del Penedès.
Es recomana assistir-hi un mínim de tres cursos i amb la parella,  ja que és important que pare i mare facin junts el camí cap a una major consciència.

COMISSIÓ DE L’ESCOLA DE PARES I MARES

L’Escola Estalella té una AMPA amb diferents Comissions. L’Escola de Pares i Mares és una d’aquestes comissions, que està molt lligada  a la Comissió d’Espais de Conversa.
Els membres de la comissió de l’Escola de Pares i Mares són els que s’encarreguen de portar el tema econòmic, junt amb la secretària de l’AMPA, i el tema organtizatiu de calendari, espais, cangur, comunicació amb la formadora,  amb els participants, amb l’AMPA... i el manteniment del bloc, web i facebook...

OBJECTIUS QUE ES PLANTEJA

Les trobades tenen com objectiu transmetre què necessiten els nens dels seus pares i mares per poder créixer sentint-se segurs i estimats, i què necessiten els pares per establir una bona relació amb ells mateixos, i amb els fills.
La millor manera d’ensenyar els fills a aprendre i assimilar el coneixement, les habilitats i el comportament que els permetran tenir èxit, és educar i transformar les persones que tenen la influència més gran sobre les seves vides: els pares.
El primer pas d’aquesta transformació és passar de l’obsessió amb el comportament dels fills, a la consiciència i responsabilitat del propi comportament.
Funcionar com a persones més efectives, conscients i afectuoses.

Aquestes trobades ens ofereixen estratègies, recursos i solucions per educar als fills amb èxit i fer front a les dificultats habituals en el món actual.

CONTINGUTS

·         Desenvolupar el poder personal
·         Els valors i les actituds
·         Els principis d’una educació positiva
·         L’expressió de les emocions
·         Identificar els comportaments
·         Desenvolupament de l’autoestima
·         Establir límits
·         Resolució pacífica dels conflictes
·         La comunicació autèntica. Crear relacions saludables amb els fills
·         El genograma
·         La gelosia infantil
·         L´educació sexual
·         El propòsit de vida
·         Descobrir l´equilibri
·         Alliberar-se de les dependències. La salut emocional
·         Educar l´escolta i el diàleg amb la vida

.   .  .

3 comentaris:

  1. Raquel montllor linares educadora social,psicopedagoga,mestra dangles, máster educació especial, mare i diagnosticada als 40 anys d Asperger. Us paso la me va página web raquelmontllorlinares. WordPress. Con

    ResponSuprimeix
  2. Muy bien día, soy de Mexico ye gustaría, algún día, estar al nivel de su consciencia; esuy grato leer lo que son uds. Saludos.

    ResponSuprimeix