3a sessió: Les creences

L’art de ser pares és un procés que consisteix en crear relacions saludables amb els nostres fills a través de la transformació individual. No hi ha res que tingui un impacte més gran en el benestar social i emocional d’un fill que la qualitat de la relació dels adults que ell observa dia a dia: els seus pares.
Qualsevol canvi que es desitgi fer a la vida ha de començar per un canvi dins d’un mateix. Adquirir l’habilitat de ser conscients dels sentiments, pensaments, i actuacions, per educar des de l´autoconeixement.
Durant la tercera sessió de l’Escola de Pares i Mares de l’Estalella hem estat parlant de les creences que tenim cadascú de nosaltres.
Les creences constitueixen la base de la nostra vida. Cada individu te unes creences i en funció d’aquestes té una interpretació o una altra de la realitat i actua d’una manera o d’una altra a la vida.
Existeixen dos tipus de creences:  les limitadores i les enriquidores.
Les creences limitadores serien aquelles que no ens permeten avançar. Com per exemple: "Jo soc així i no puc canviar", “Jo això no ho puc fer”...
Les creences enriquidores serien aquelles que ens donen poder. Com per exemple: "Jo puc escollir en cada moment el camí que vull fer.” “ Tinc tots els recursos que necessito”...
Els nens tenen més necessitat de models que de crítics. J. Obert

Comentaris